Valaistuksella valoa syksyyn

Syksy saapuu koteihin ja on aika käpertyä nauttimaan tunnelmasta kotisohville.
Tunnelman luoja on valaistus, jonka merkitys kasvaa Suomessa aina pimeän tullen.

Kesällä touhutessa ei välttämättä huomaa puutteita oman kotinsa valaistuksessa.

Kun lehdet alkavat tippua puista eikä lumihiutaleita vielä näy, arjen askareet hankaloituvat liian vähäisellä valaistuksella.

Tunnelmavalaistuksen luomiseen käyvät esimerkiksi lyhdyt, joita voidaan yhdistellä miettimättä niiden kokoa tai väriä. Erilaiset valosarjat voidaan laittaa roikkumaan korkeammalle tai asetella vaasiin tai maljakkoon pöydälle, eikä valosarjojen tarvitse olla esillä vain joulunajan, vaan niitä voidaan käyttää pidemmällä aikavälillä.

Parhain ja aidoin tunnelmavalo saadaan tietysti kynttilöillä, tuikuilla ja lyhdyillä.

Pitää ottaa myös huomioon, että pelkkä valaisin ei luo tunnelmaa vaan sen tyylikin määrittelee paljon mitä valaisimella halutaan viestittää.

Erinomaisia tunnelmavalaisimia ovat lasivalaisimet, kunhan lasin väri on tarpeeksi tumma tai lasi itsessään on peittävä. Tärkeää on myös muistaa, että oikealla valon värillä ja teholla viimeistellään valaisin.

Tunnelmavalaisin voi olla pöytävalaisin, lattiavalaisin, seinävalaisin tai riippuvalaisin, riippuen siitä miten valo pääsee läpi valaisimesta.

Tunnelmavalaisimen lisäksi tarvitaan paljon yleisvalaistusta, jotta arki sujuu vaivatta!

Sitä voidaan lisätä spoteilla, Led-paneelivalaisimilla ym. hyvän valotehon antavilla valaisimilla.

Mutta oma koti luo jo itsessään rennon ja lämpimän tunnelman, sitä voidaan muokata ja luoda itselleen parhaaksi.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!