Tecsom - tekstiili­lattioiden suosio kasvaa!

Monilla on mielikuva kokolattiamatoista 70-luvulta, että ne pölyävät ja ovat tunkkaisia. Tänä päivänä tekniikka on kuitenkin niin kehittynyttä, ettei voida puhua edes samasta tuotteesta! Tekstiililattiat ovat nykyään tekokuitua, joten ne eivät pölyä ja allergisoi. Tämä helpottaa myös puhtaanapitoa. Tekstiilimatoilta ovat valtaamassa tilaa tekstiililaatat. Muun muassa ranskalainen Tecsom on suuri eurooppalainen laadukkaiden tekstiililaattojen valmistaja. Tecsomin tekstiililaattojen pohja on 100% kierrätysmateriaalista valmistettu ja osassa mallistoista myös pintanukka on 50% tai 100% kierrätettyä. Tekstiililattia voi siis olla tänä päivänä hyvinkin ekologinen vaihtoehto.

Tekstiililattiat soveltuvat hyvin myös allergikoille, sillä ne pitävät sisäilman puhtaana. Näin ollen ilma jota hengitämme, on pölyttömämpää ja puhtaampaa. Kovaa lattiapinnoitetta ja tekstiililattiaa verratessa ero on suuri; kovalla pinnalla kävellessä ilmavirta nostaa pölyn huoneilmaan, kun taas tekstiililattialla pöly on jäänyt nukalle mistä se ei lähde leijailemaan.Tekstiililattioiden puhdistaminenkin on nykyään todella helppo. Kotioloissakaan ei tarvita mitään erikoisempia puhdistusaineita tai -välineitä. Pääsääntöinen puhdistuskeino onkin imurointi ja sillä pääsee jo todella pitkälle.

Tekstiililattioiden suurin hyöty on kuitenkin niiden akustoiva vaikutus. Esimerkiksi Tecsomin tekstiililaatoissa useimmissa mallistoissa desibeliarvo on 24, joissain jopa 26! Tämä tuo siis jo huiman muutoksen askeläänimeluun. Avokonttorissa tekstiililattia imee hälyä todella tehokkaasti ja usean ihmisen yhtäaikainen puhelimeen puhuminen ei ole niin häiritsevää.

Tekstiiliä käytetään nykyään myös kouluissa ja päiväkodeissa, hälyn vaimeneminen auttaa suuresti muun muassa keskittymishäiriöisiä. Kotioloissa akustoiva vaikutus tulee esille etenkin kotiteatteria käytettäessä. Toinen hyöty tässä yhteydessä tekstiililattiasta on se, ettei lattia peilaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tv:tä katsottaessa lattia ei heijasta mitään ylimääräistä tv-ruutuun.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!