Sisus­ta­misen käsikirja

Tarvitsetko apua kodin sisustussuunnittelussa? Miten saat toiveesi ja tarpeesi toteutettua niin että kokonaisuus on toimiva?

Uudessa sisustusblogissamme käymme läpi vaihe vaiheelta ja huone huoneelta, miten se onnistuu. Kerromme myös värien vaikutuksesta, sekä valaistuksen merkityksestä sisustuksessa ja monia muita mielenkiintoisia aiheita.

Mitä sisustettavassa tilassa tulisi ottaa huomioon?

Tilan muutosta tehdessä on hyvä ottaa mahdollisimman moni asia huomioon, on muutos sitten pieni tai suuri. Kun tila suunnitellaan hyvin, säästät vaivaa ja ennen kaikkea rahaa.

Oman kodin suunnittelu voi olla hankalaa ja saatat huomata jossain vaiheessa, ettet näe metsää puilta. Aloita kirjoittamalla itsellesi muistio kaikista huomioon otettavista asioista sillä se on hyödyllisenä apuna ja muistuttajana tulevina kuukausina. Se estää sinua kadottamasta alkuperäisiä näkemyksiä ja toiveita. Sen ei tarvitse olla pitkä, mutta sen sijaan, että asiat ovat vain mielessäsi ne kannattaa olla paperilla.

Kotiin tai tilaan tultaessa aistit sen näkö-, kuulo-, haju- ja tuntoaisteilla ja siksi onkin tärkeää, että siellä viihtyy ja se on toiminnallinen. Ei riitä, että se on kaunis vaan arjen on rullattava vaivattomasti ja kaikille on hyvä olla oma paikkansa.

Monesti aika on niin kortilla, ettei se riitä jokaisen huoneen kunnostamiseen ja parantamiseen, mutta kaikkeahan ei tarvitse tehdä kerralla. Pienikin muutos toiminnallisuudessa tai väreissä vie eteenpäin ja tekee kodista viihtyisämmän.

Mieti tarkkaan mitkä ovat ne kodin ongelmakohdat, jotka vaivaavat arjessa jatkuvasti. Mieti ketä ja kuinka monta asujaa tilassa on? Minkä ikäisiä? Asuuko siellä mahdollisesti lemmikkieläimiä tai liikuntarajoitteisia.

Voiko olemassa olevia materiaaleja ja kalusteita hyödyntää, onko seinien purkaminen mahdollista ja voiko niitä siirtää? Mikä on budjetti?

Mikä tunnelma tilassa on ja mikä tunnelma sinne mahdollisesti halutaan?

Mitkä ovat toiveet tyylin ja värien suhteen? Mistä olet inspiroitunut?

Muoti ja trendit vaihtuvat yhtenään, ole rohkea ja tee kodistasi sinun näköisesi!

Kun olet saanut laadituksi luettelon kaikista vaatimuksistasi ja tarpeistasi, sekä muistanut ottaa huomioon muidenkin talossa asuvien toiveet, laita ne tärkeysjärjestykseen – niihin, jotka on pakko saada, ja niihin, jotka olisi kiva saada. Nyt olet hyvää vauhtia tulossa omaksi sisustussuunnittelijaksesi ja projekti voi alkaa, nauti siitä ja usko itseesi!

Blogiamme seuraamalla saat lisää sisustusideoita ja vinkkejä.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!