Selkeälinjaista tyylikkyyttä ja rohkeita yksityiskohtia

Tämän päivän koti on selkeä, ryhdikäs ja vaalea. Vuoden 2019 vuosi tuo mukanaan jokaiselle oman kotinsa sisustajalle laajan valikoiman sisustustyylejä.

Yksinkertaiseen selkeään kotiin yhdistetään rouheita pintoja, hehkuvaa messinkiä ja värikkäitä yksityiskohtia runsailla kuvioilla.

Klassinen-, teollinen- ja boheemityyli ovat tällä hetkellä kaikki yhtä trendikkäitä, jokainen tyyli voidaan omaan kotiin yhdistellä eri materiaaleista tai kalusteista.

Laatoista löytyy edelleen paljon kivimäisiä ja marmorimaisia kuoseja, joilla saadaan rouheaa ja ylellistä tunnelmaa. Betonimaiset laatat huokuvat teollista tyyliä. Kalusteissa näkyy lämpimät puun sävyt, vetimissä sekä hanoissa ja suihkuissa mustat, kupariset ja messinkiset pinnat.

Lattiamateriaaleissa ehdoton suosikki on aina kauniit ja aidot parketit, joissa ollaan enemmän ja enemmän panostettu lankkumaiseen ja rouheaan ilmeeseen, veistetyillä pinnoilla ja lankkumuotoa korostavilla viisteillä. Nyt myös oksanjäljet saavat näkyä. Vastapainoksi on vaalea ja oksatonta vaihtoehtoa. Öljytty ja vahattu parketti on kasvattanut kiinnostusta sen pehmeällä ilmeellä ja tuntumalla.

jos haluat kestävän lattian lapsi- ja koiraperheeseen, vaihtoehtona on vinyylilankku. Se on pehmyt, lämmin ja kopisematon materiaali. Kuosit ovat pääsääntöisesti puukuoseja, mutta valikoimassa on myös laattakuoseja. Vinyylilankku kestää erinomaisesti kosteuden ja uutuutena on Rigid-mallit, joissa lankku itsessään on jykevämpi ja paksumpi, osassa on alusmateriaali jo kiinni alustassa, joka nopeuttaa ja helpottaa asennusta.

Tapeteissa on paljon näkyvillä isot rohkeat ja värikkäät kukkakuosit, voit valita normaalikokoisen tapettikuosin tai koko seinän kokoisen valokuvamaisen kuvan. Mielenkiintoa tilaan tuo, myös eksoottiset art deco-tapetit, sekä lämpimät korkkityyliset tapetit.

Mattomaailmassa suositaan luonnonmateriaaleja villaa ja sisalia, mutta kestävänä suosikkina on myös keinokuitumatot. Värejä kaivataan mutta tyyli saa olla selkeä. Boheemina yksityiskohtana mattojen reunoista löytyy tupsuja.

Suuressa nousussa on ollut myös kokolattiamatot, joilla haetaan hotellimaista tunnelmaa erityisesti makuuhuoneisiin. Erittäin hyvänä vaihtoehtona käytännön kannalta on tekstiililaatta, joka on kokolattiamatto laattakoossa.

Se voi asentaa uivaksi, synteettinen materiaali pitää liat loitolla ja tarvittaessa yksi laatta voidaan vaihtaa uuteen. Värejä ja kuoseja on monia.

Valaisinmaailmassa tyyli on kevyt ja ilmava, rottinkiset valaisimet ovat suosittuja lämmöllään ja ilmavuudellaan. Toisena hyvänä vaihtoehtona ovat kauttaaltaan lasia olevat valaisimet, jotka valaisevat tasaisesti, eikä valaistus häikäise silmiin. Hohtoakin löytyy kuparin, messingin tai hopean väreissä.

Jokainen koti on kuitenkin omistajansa näköinen, eikä jatkuva trendien seuraaminen ja sisustuksen uusiminen ole aina mahdollista. Pääasia että koti tuntuu ja näyttää kodilta!

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!