Oikean kokoinen matto kokoaa sisustuksen yhteen

Tykkäätkö silkkisestä ylellisyydestä vai luonnollisesta villasta? Molemmissa materiaaleissa huokuu lämpö ja pehmeys, joka tekee tilasta kodikkaan.

Tänä vuonna sisustustrendit ja uutuudet kertovat meille, kuinka laaja materiaali- ja värimaailma sisustuksessa tällä hetkellä on tarjolla. Utuisia pastellisävyjä, värikästä räiskyvää sekä rauhallista luontoa.

Sama pätee myös mattoihin. Luonnonmateriaaleista innostunut löytää mattomaailmasta villa-, puuvilla- tai paperimaton, näitä kaikkia materiaaleja on myös rohkeasti yhdistelty eri mattomallistoihin.

Esimerkiksi kotimaisen Vm-Carpetin Elsa ja Tuohi matoissa on sekoitettu villaa ja paperia kauniilla tavalla. VM-Carpetin ehdottomasti parhain ominaisuus on mattojen pohjaus EVA- tai EVAPOLYTEX, joka pitää maton ryhdikkäänä ja estää maton liukumisen jalan alla ja on turvallinen.

Vallilan villamatot tuovat ryhtiä ja rytmiä sisustukseen, sekä moderniin että vanhempaan tyyliin. Väreissä näkyy luonnolliset hiekan sävyt, harmaat ja sopivasti kontrastia tuomaan mustan ja valkoisen yhdistelmät. Materiaaleina villa ja puuvilla.

Nukka- ja viskoosimatot ovat näyttäviä ja silkkimäisiä tuoden tilaan ripauksen ylellisyyttä ja kestävät arjen sotkut paremmin.

Lemmikki ja lapsiperheissä synteettiset ja tiiviiksi kudotut matot hylkivät likaa ja kestävät kovaa kulutusta.

Sisalmatot ovat suosittuja eteisessä, kunhan sisal ei pääse läpimäräksi se estää erinomaisesti lian ja roskien etenemisen muihin tiloihin.

Suorakulmainen matto sopii jokaiseen tilaan, sillä saa rajattua eri alueita ja koottua kalusteet tilassa yhteen. Pyöreä matto sopii taas epäsymmetriseen tilaan, jossa on kulkuaukkoja ja ovia useaan huoneeseen.

Liian pieni matto saa tilan tuntumaan sekavalta ja kalusteet väärän kokoiselta, jos vakiokokoiset matot jäävät pieneksi, satsaa ja hanki mittatilausmatto, jolloin saadaan sentilleen sen mittainen matto mitä tarvitaan. Oikean kokoinen matto saa tilan tuntumaan suuremmalta.

Matto on isolla pinnalla huoneissa ja sen väri kannattaakin miettiä tarkkaan. Voimakkaan väriset ja kuosiset matot vaativat tilaa ja selkeyttä ympärille. Suuri kontrasti lattian kanssa luo matolle irrallisen tunteen. Jos väri askarruttaa voi mallipaloja tai mattoja ottaa lainaan ja varmistaa sillä oikea väri huoneeseen.

Olohuoneessa maton koko on hyvä olla suurempi kuin sohvan, niin että sen reuna tulee heti sohvan eteen tai etujalkojen alle. Sohvien sivuille saa jäädä vähintään 10cm molemmin puolin.

Ruokapöydän alla maton tulisi olla niin suuri, että matto jää tuolin jalkojen alle vielä pois noustessakin.

Makuuhuoneessa maton voi sijoittaa puoliksi sängyn alle ja sängyn molemmin puolin tulisi vähintään 60cm mattoa.

Eteisessä maton leveys tilataan nykyään mahdollisimman leveänä, joko seinästä seinään tai 5-10cm lyhyempänä.

Isoissa tiloissa on hyvä jättää matto pienemmäksi 20cm ympäriinsä, jolloin tilaan tulee kehykset.

Olipa tarpeesi mattojen suhteen mikä tahansa, autamme mielellämme oikean tuotteen löytämisessä ja valinnoissa.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!