Mitä hyvä asiakas­palvelu merkitsee sinulle?

Monet yrityksen lupaavat hyvää asiakaspalvelua, mutta miten monesta paikasta sitä todella saa? Melko usein asiakas menee esimerkiksi isoon myymälään, mutta myyjiä ei näy missään. Asiakas voi joutua kiertelemään melko pitkäänkin, jotta vapaana oleva myyjä löytyy.

Monet mieltävät hyväksi asiakaspalveluksi esimerkiksi sen, että myyjä antaa tuntuvan alennuksen. Hyvää asiakaspalvelua on kuitenkin myös esimerkiksi reklamaatiotilanteiden hoitaminen molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Meillä Matto Nurmisella asiantuntevat myyjämme tervehtivät sinua iloisesti heti ovesta astuessasi. Yrityksemme on perustettu alunperin jo vuonna 1959, joten meillä on todella pitkät perinteet sisustusalalta! Yksi yrityksemme tärkeimmistä kulmakivistä on nimenomaan hyvä asiakaspalvelu ja meille on kunnia-asia, että asiakas poistuu liikkeestämme tyytyväisenä. Toimintamme on täysin omaa luokkaansa ja haluamme ylittää asiakkaan odotukset.

Henkilöstömme on ystävällistä, osaavaa ja koulutettua. Sisustusmyyjillämme ja asentajillamme on vuosien ja jopa vuosikymmenten kokemus alalta ja osaamme antaa apua vaativissakin kohteissa.

Tarjoamme tuotteemme myös ammattitaitoisesti asennettuna ja toimintamme on erikoistunut laadukkaisiin ja innovatiivisiin tuotteisiin, joista monia et muualta saa. Asennustyömme laadukkuus on huomioitu muun muassa 2014 Vuoden lattia -palkinnolla ja meillä on ympäri Suomea upeita referenssikohteita.

Palvelumme on aina henkilökohtaista ja liikkeessämme kasvotusten tapahtuvaa. Jos sinua jää askarruttamaan jokin asia, tarvitset neuvoa tai lisätietoja, voit aina palata liikkeeseemme.

Hyvän asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi myymälämme on tyylikäs ja tuotevalikoima laaja. Tarjoamme myös suunnittelupalvelua ja 3D-mallinnusta. Yksi tärkeä osa hyvää asiakaspalveluamme on se, että asiakas saa tilaamansa tuotteet suoraan kotiinsa tai kohteeseen.