Kestävä lattia koti­käyttöön

Koiraperheissä lattia joutuu todella kovalle kulutukselle ja monet perinteiset materiaalit eivät kestä kauniina ja tyylikkäänä lemmikkien kynsien alla. Lattialta vaaditaan siis paljon: kestävyyttä, kaunista ulkonäköä ja helppohoitoisuutta. Koiraperheen ehdoton lattiavalinta onkin vinyyli ja suosittelemme sitä myös lapsiperheille, missä lattia joutuu myös usein kovalle kulutukselle.

Vinyylit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään, massiivivinyyliin ja korkkipohjaiseen. Massiivivinyyli on loistava tuote esimerkiksi julkiseen käyttöön, kuten ravintolat ja liiketilat. Se kestää hyvin kulutusta eikä ole kovin herkkä esimerkiksi vesiroiskeille.

Korkkipohjainen vinyyli on puolestaan hyvä vaihtoehto kotioloihin missä kaivataan enemmän pehmeyttä ja lämpöä. Korkkipohjansa ansiosta tuote onkin pehmeä jalan alla, hiljainen ja lämmin. Vinyylilattia on luotu kestämään kulutusta ja esimerkiksi keittiö on sille otollinen käyttökohde.

Vinyylilattiat ovat kasvattaneet suosiotaan todella paljon ja ne ovatkin menneet esimerkiksi laminaattilattioiden edelle. Vinyylilattian etuna on sen äärimmäisen kestävä pinta ja materiaali kestää jonkin verran myös vettä. Malleja vinyylilattioista löytyy todella paljon; on aidon puun näköistä ja myös laattakuosisia vaihtoehtoja! Puukuosissa vaihtoehdoissa pinta on usein myös puun tuntoinen.

Keittiössä usein roiskuu hieman vettä ja ruokaa voi pudota lattialle. Ruokapöydän tuoleja myös siirrellään useamman kerran päivässä, jolloin lattia joutuu melko kovallekin kulutukselle. Vinyyli on kuitekin niin kestävä materiaali, että elämisenjäljetkään eivät siinä juuri näy. Tuotteen asennus on myös helppoa lukkopontin ansiosta.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!