Sisus­­tamisen käsikirja - Eteisen tehtävä on luoda hyvä ensivai­­kutelma

Arki on usein kiireistä ja stressaavaa, kodin pitäisi olla paikka, jossa tunnet olevasi turvassa ja rentoutunut. Tuon tunteen pitäisi ilmaantua samalla hetkellä, kun astut sisään kotisi ovesta. Jos et voi rentoutua kotona niin missä sitten voit?

Kun puhutaan sisustamisesta ja kodin ensivaikutelmasta, se yhdistetään usein eteiseen. Liian usein unohdetaan, ettei väliä ole ainoastaan vieraan ensivaikutelmalla, vaan myös omallasi!

Kun suunnittelet eteistä lähde liikkeelle käytännönasioista, kuten: minne ripustat takit, onko avaimille, asusteille ja talutushihnoille oma paikka? Tarvitsetko tilaa vaunuille tai rattaille? Kahden ihmisen tarpeet ovat erilaiset, kuin lapsiperheen. Sisustamisella ei saada niinkään tilaa lisää, mutta se luo viihtyisyyttä, sekä tehostaa tilankäyttöä ja toiminnallisuutta.

Eteiset ovat kovalla käytöllä ja kulutuksella

Eteisessä on tärkeää panostaa pintamateriaalien valintoihin.

Seinien tulee kestää kulutusta ja olla puhdistettavissa. Eteiset ovat useimmiten pieniä, joten vaalea väri seinissä avartaa niitä. Jos tila on käytävänomainen voi päätyseinään valita tummemman sävyn tai tehostetapetin.

Lattian tulisi olla kestävä ja helposti puhdistettavissa, sekä kestää hyvin kosteutta.

Erityisen laadukkaan ilmeen saat kestävillä laatoilla, joista löytyy useita eri vaihtoehtoja. Tutustumisen arvoisia ovat myös massiivivinyylilankut, jotka ovat 100% vinyylimuovia. Edullinen ja saumaton vaihtoehto on muovimatto joka on myös helppohoitoinen ja sopii näin ollen loistavasti eteistilaan.

Muutkin materiaalivaihtoehdot sopivat, kunhan kosteus ja irtokivet pysäytetään toimivalla eteismattojärjestelmällä. Hyvillä ja oikeilla mattovalinnoilla saadaan estettyä melkein 80% lian ja hiekan kulkeutumisesta muihin tiloihin.

Eteistila on usein kokonaan ilman ikkunoita, joten valaisimien määrä on tärkeä ja niitä kannattaa lisätä tarpeen mukaan. Tehokas yleisvalaistus ja kohdevalot ovat hyvä valinta eteiseen. Matalalle sijoitetut valaisimet ovat upean näköisiä ja lisäävät turvallisuutta. Vaatesäilytystilat olisi myös hyvä valaista hyvin, jotta takit ja asusteet löytyvät helposti.

Minne kaikki tavarat tulisi sijoittaa?

Liukuovien taakse saa kätkettyä suuren määrän takkeja, asusteita ja harrastusvälineitä. Kapeat laatikostot ja lipastot sopivat pieneen tilaan ja toimivat laskutilana sekä piilopaikkana avaimille, pienille tavaroille ja postille. Ne toimivat myös säilytystilana asusteille. Seinälle kiinnitettävät naulakot ja hyllyt säästävät tilaa lattialta. Jos käytät koukkuja, sijoita ne oikealle korkeudelle niin että lapsetkin yltävät niihin.

Peili on tärkeä osa eteisen sisustusta, sillä saadaan lisättyä avaruutta ja valoa. Siitä voit vilkaista asusteisesi sopivuuden ulkovaatteisiin ennen lähtöä asioille. Peili voi myös olla liukuovissa tai sijoitettuna lipaston päälle!

Istahtamispaikka eteisessä helpottaa pukeutumista ja kenkien jalkaan laittoa. Tuoliksi kannattaa valita kevyt mutta tukeva jakkara.

Pienen tilan ei tarvitse olla tylsä ja väritön: ripusta tauluja ja sisusta seinät kauniilla tapetilla. Eteiseen voi sijoittaa hieman kalliimpaakin tapettia, koska sitä ei tarvita paljon.

Kun eteinen on suunniteltu hyvin ei aamun kallisarvoisia minuutteja tarvitse tuhlata tavaroiden ja kenkien etsimiseen.

Lisätietoja eteisen materiaalivalintoihin voit kysyä ammattitaitoisesta sisustusliikkeestämme!

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!