Erilaisia parketteja

Kauniin lattian taustalla on usein erilaisia teknologioita ja paljon kehitystyötä. Muun muassa alunperin Ranskassa perustettu Tarkett tarjoaa todella upeita parketteja ja mallistot eroavat toisistaan muun muassa pintakäsittelyjen puolesta.

Tarkettin parkettien pinta on useissa uusissa malleissa suojattu kovavahaöljyllä, joka on luonnontuote. Kovavahaöljy sisältää muun muassa auringonkukka-, pellava- ja soijaöljyjä. Tuotteen tarkoitus on vahvistaa aidon puun tuntua ja tehdä parketin pinnasta silkinhohtoisen. Tuotteella on kaksijakoinen vaikutus. Öljyn tunkeutuessa syvälle puuhun parantaen sen kestävyyttä, kovavaha jää puun pinnalle antaen lisäsuojaa kulumista vastaan. Kovavahaöljyllä käsitelty parketti tulisi öljytä uudelleen aina noin kolmen vuoden välein. Muita pintavaihtoehtoja Tarkettilla ovat puolikiiltävä tai matta lakattu.

Erilaisia parkettimallistoja.

Noble -ruutulautaparketti jäljittelee klassista 1950-luvulta tuttua mosaiikkiparkettia. Mosaiikkiparketin ajatuksena on alusta asti ollut, että puuaines saataisiin hyödynnettyä pienimpiä paloja myöten mahdollisimman hyvin. Noble -malliston parkettien puusauvat valitaankin huolella, minkä jälkeen ne työstetään uudella harjaustekniikalla ja käsitettään kovavahaöljyllä tai lakalla. Harjaustekniikka saa aikaan sen, että valo shiftaa kauniisti eri suuntiin heijastuessaan lattiasta. Noble onkin trendikäs retrolattia todella kauniilla pintarakenteella.

Prestige -malliston lattioiden lankut näyttävät siltä kuin ne olisi jätetty ulos sään armoille. Tämä efekti saadaan aikaa käsittelemällä lankut pehmeällä harjalla, mikä tekee lankuista luonnollisesti kuluneen näköisiä. Prestige -mallisto korostaa puun luontaista vahvuutta, jonka ansiosta se kestää aikaa. Antiikkiharjausmenetelmä tekee lattiasta pehmeän ja rustiikkisen näköisen. Tällaiselta voi näyttää myös esimerkiksi vanha puupenkki, joka on ollut vuosia meren rannalla. Valmis lattia näyttää siltä kuin se olisi ollut auringon, hiekan ja tuulen käsiteltävänä.

Vintage -mallisto jäljittelee vanhan puulattian tuntua modernilla teknologialla. Tämä parketti on jo valmiiksi kuluneen näköinen ja se tuokin mieleen esimerkiksi tunnearvoa täynnä olevat vanhat huonekalut tai vanhan ajan puutyöt. Lattioissa voi olla hyvinkin rouheita jälkiä, kuten selviä sahausjälkiä tai painaumia ja muita kulumisen jälkiä. Kovavahaöljyllä harjaus saa lattiaan aikaan kauniin viileän ja auringonpolttaman sävyn.

Näihin kauniisiin ja erikoisempiin parkettimallistoihin voit tutustua liikkeessämme Matto Nurmisella.

Matto Nurmisen sisustusblogi

Tämä on Matto Nurmisen sisustusblogi, jota kirjoittaa sisustussuunnittelijamme Sanna Latvalehto. Matto Nurminen on oululainen täyden palvelun sisustustalo. Meiltä saat kaikkea sisustamiseen, rakentamiseen ja remontoimiseen aina suunnittelusta asennukseen. Seuraamme alan trendejä ja tutustumme sisustusmateriaalien kehitykseen. Kirjoitamme blogiin kaikkea mielenkiintoista sisustukseen liittyvää, kuten uutuuksia valikoimistamme, sisustusaiheisia tapahtumia sekä remontointi- ja valaistusvinkkejä. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö tämän blogin kanssa tai haluat ehdottaa uusia aiheita, lähetä viesti   Mukavia lukuhetkiä!